Waterkwaliteit bepaalt waskwaliteit

De juiste waterbehandeling is voor een carwash van groot belang. Immers, de waterkwaliteit bepaalt voor een groot deel de kwaliteit van het eindproduct.Daarom is het verstandig uw waterbehandeling aan een specialist over te laten.

 

Amy Water Systems is zo'n specialist. Met ruim 20 jaar ervaring in de waterbehandeling in de carwashsector kunnen wij u adviseren welke behandeling het beste bij uw bedrijf past. Daarbij kan worden uitgegaan van leidingwater; bij hogere verbruiken is het gebruik van bronwater echter interessant.

 

Voor bronwaterbehandeling hebben wij 3 verschillende opties:


Ionenuitwisseling

Ionenuitwisseling

Wanneer u in een gebied gevestigd bent waar zoet water aangetroffen zal worden kiezen wij voor behandeling middels ionenuitwisseling.

Deze (gepatenteerde) installaties verwijderen ijzer, mangaan en kalk in één proces. Het grote voordeel van dit systeem is de aanschafprijs, de lage onderhouds- en verbruikskosten en het hoge rendement.

 

Onze ionenuitwisselaars hebben namelijk slechts 2% afvalwater waardoor u netto 9,8 m³ per uur kunt oppompen, 24 uur per dag. Uiteraard hebben wij hiervan ook systemen beschikbaar voor kleinere verbruiken, vanaf 2,5 m³/uur continu.

Op onze ionenuitwisselaars geven wij 10 jaar volledige garantie.


Ionenuitwisseling met omgekeerde osmose

Als u gevestigd bent in een gebied waar bronwater aangetroffen zal worden met een hoge geleidbaarheid kunnen wij een ionenuitwisselaar gecombineerd met omgekeerde osmose leveren.

Dan worden er 2 waterproducten geleverd, te weten vers water (ijzer-, mangaan- en kalkvrij) en osmose water.

 

De omgekeerde osmose zal hierbij door de ionenuitwisselaars gevoed worden waardoor het afvalwater van de omgekeerde osmose niet hoeft te worden afgevoerd maar deel uitmaakt van het totale wasproces. Het naspoelen gebeurt dan met osmosewater, om een vlekvrij resultaat te geven. Deze omgekeerde osmose bouwen wij op maat voor de juiste osmosedruk en rendement.

 

De complete installatie heeft, net als eerder beschreven ionenuitwisseling, een rendement van 98%. Op omgekeerde osmose bedraagt de garantietermijn 5 jaar volledig, op de ionenuitwisselaars 10 jaar volledig.


Besturing Amytech omgekeerde osmose

Omgekeerde osmose

Bent u in een gebied gevestigd met brak (zout) bronwater, dan is omgekeerde osmose de enige optie. Het opgepompte water wordt rechtstreeks naar de omgekeerde osmose gevoerd die alle stoffen uit het water zal verwijderen.

 

De omgekeerde osmose wordt door ons op maat gemaakt, werkend volgens de juiste specificatie die nodig is om het betreffende water effectief van zouten te ontdoen. Deze installaties worden altijd uitgevoerd in RVS-leidingsystemen en pompen en kunnen in de gewenste capaciteit geleverd worden.  Ook op deze omgekeerde osmose installaties geldt een garantietermijn van 5 jaar volledig.


Referenties?

Wilt u de ervaringen horen van collega' s uit de carwash over onze AmyTech installaties? Bel dan 088-1181910 of mail info@amytech.nl